Hlavní stránka | Registrace uživatele | Stanovy spolku | O nás | Kontakt
 HledatMapa stránek
Občanské sdružení Nad Drahaňským údolím Nad Drahaňským údolím, z.s.
U jízdárny 1136/7
184 00 Praha - Dolní Chabry
O problému | 10 důvodů | Jak pomoci? | UR 518-519 | Petice za rozumné řešení okruhu kolem Prahy Registrováno: 446 uživatelů.

TÉMA

Silniční okruh Silniční okruh

Paralelní dráha Paralelní dráha

Elektrárna Čimice Elektrárna Čimice

Centrum Palmovka Centrum Palmovka

Krajina a příroda Krajina a příroda

Územní plánování Územní plánování

Občanská sdružení Občanská sdružení

Ostatní Ostatní

Zprávy odjinud Zprávy odjinud

RUBRIKY

Aktuality Aktuality

Akce Akce

Monitoring médií Monitoring médií

Tiskové zprávy Tiskové zprávy

Otevřené dopisy Otevřené dopisy

Dokumenty Dokumenty

Dopisy občanů Dopisy občanů

Letáky Letáky

Mapy - plány Mapy - plány

Petice Petice

Legislativa Legislativa

Odkazy Odkazy

Fotografie Fotografie

Video Video

Dokumenty o.s. Nad Drahaňským údolím Sdružení NDÚ


Ekumenická bohoslužba za krajinu - 2020

Ekumenická bohoslužba za krajinu - 2020Letošní již 13. Ekumenická bohoslužba za krajinu na Sedleckých skalách se konala v sobotu 23. května. Během odpoledne se těsně po začátku spustil déšť a  farář Milan Horák Obce křesťanů pohotově uvedl bohoslužbu slovy: "Milí přátelé, b

 

A dobré počasí i nálada pokračovaly až do konce, kdy se ani nechtělo rozcházet.ratři a sestry, sešli jsme se tu dnes k již třinácté ekumenické bohoslužbě za krajinu. Naše pozvání letos přijal i bratr déšť. Vítáme ho mezi námi! My, kdo tu dnes jsme, přece víme, že když krajina tolik trpí suchem, tak déšť je dobré počasí!"

Kázání se letos ujal bratr farář Pavel Ruml sboru ČCE v Praze Dejvicích a Bubenči. Jako základ si vybral slova z 3. kapitoly knihy Genesis: „Kvůli tobě nechť je země prokleta; po celý svůj život z ní budeš jíst v trápení. Vydá ti jenom trní a hloží a budeš jíst polní byliny. V potu své tváře budeš jíst chléb, dokud se nenavrátíš do země, z níž jsi byl vzat. Prach jsi a v prach se navrátíš.“  Celá bohoslužba i samotné kázání bylo proloženo několika písněmi Tomáše Najbrta s kytarovým doprovodem: Ó hory, kopce a doliny, Všechno co z Boha původ má, Vítr se honí nocí, Ani kámen prý ležet nezůstane, Voláme tvé jméno, Pane a píseň Do země se skrývá s Tomášem Najbrtem zpívalo celé shromáždění. Skloubení mluveného slova, hudby a textů písní bylo dokonalé. Závěrečné slovo a požehnání připadlo P. Matúši Kociánovi z římskokatolické farnosti sv. Matěje v Dejvicích. Celou bohoslužbu pak již tradičně zarámoval chorál Radujme se vždy společně.

 

Besedu na téma „Třídím odpad – stačí to?“ uvedl doc. Aleš Hanč z České zemědělské univerzity, odborník na vermikomposty. Dověděli jsme se třeba, že ne každé, byť i velmi pečlivé třídění odpadu vede k jeho recyklaci. Klíčové je tvorbě odpadu předcházet, což v důsledku znamená změnu našeho životního stylu.

 

Anna Hejlová, psáno pro Souterrain, zpravodaj sboru ČCE v Praze Dejvicích

 

20200523_Ales_Hanc.jpg20200523_Najabrt_kytara_Ruml.jpg20200523_Najbrt_Ruml.jpgIMG_9306_Ruml_Trgalova_Najbrt_Horak.jpgIMG_9304_Dusovi.jpgIMG_9306_Ruml_Trgalova_Najbrt_Horak.jpgfoto393_Dus_cte.jpgfoto394_Benjamin_cte.jpgIMG_9317_Ruml_kaze.jpgfoto385_cest_z_Chaber2.jpgfoto386_cesta_z_Chaber_pohled_udoli.jpgfoto387_cesta_z_Chaber.jpg

 

NDU z.s.,
2020-05-13
přečteno 1770x

[Zpět]

UŽIVATEL

Uživatel: Heslo:


Občanské sdružení Nad Drahaňským údolím

Facebook-občanského sdružení Nad Drahaňským údolím
MČ Dolní Chabry-Oficiální stránky MČ Dolní Chabry
MČ Suchdol-Oficiální stránky MČ Suchdol
Nerwy.cz-NeRWY / Ne letecký hluk na severu Prahy
Zeleni-Strana zelených v Praze 8
Praguewatch.cz-Praha pod lupou
Hlavní stránka | Registrace uživatele | Stanovy spolku | O nás | Kontakt
Copyright©2024 Hana Francová - FlexyWEB TOPlist